Wij zijn in 2021 én 2020 het beste advocatenkantoor van Nederland op het gebied van klanttevredenheid.

Wij zijn in 2021 én 2020 het beste advocatenkantoor van Nederland op het gebied van klanttevredenheid.

Voordelen verblijfsvergunning als kennismigrant

Salarisnorm

De kennismigrantenregeling heeft 3 verschillende salarisnormen.

  • De salarisnorm voor personen boven de 30 jaar. Deze salarisnorm is €5331 bruto per maand exclusief 8% vakantietoeslag. Dit is dezelfde salarisnorm als de 'hoge' salarisnorm van de Europese Blauwe Kaart.
  • De salarisnorm voor personen onder de 30 jaar is € 3919 exclusief 8% vakantietoeslag. De Europese Blauwe Kaart kent deze 'lage' salarisnorm voor personen onder de 30 jaar niet.
  • De salarisnorm van € 2801 exclusief 8% vakantietoeslag voor personen die maximaal 3 jaar voorafgaand aan de aanvraag zijn afgestudeerd aan een universiteit die behoort tot de top 200 van de wereld, en op twee wereldranglijsten voorkomt. Om snel te achterhalen of dat zo is, is de website 'orientation year' ontwikkeld. Ook geldt het afstuderen aan een universiteit en HBO in Nederland, om in aanmerking te komen voor deze laagste salarisnorm.
  • De Europese Blauwe Kaart kent ook een lage salarisnorm voor aanvragers die maximaal 3 jaar voorafgaand aan de aanvraag zijn afgestudeerd. Hierbij geldt niet de voorwaarde dat de universiteit moet behoren tot de top 200 van de wereld. De salarisnorm ligt echter wel veel hoger, namelijk € 4265 bruto per maand exclusief 8% vakantietoeslag.

 

Werkervaring

De verblijfsvergunning als kennismigrant stelt niet de eis van voorafgaande werkervaring. Ook wordt geen diploma als voorwaarde gesteld. Wel moet het salaris dat geboden wordt marktconform zijn.

Werkgever moet IND erkend referent

Nadeel van kennismigrantenregeling is dat het bedrijf eerst 'erkend referent' moet worden voordat een aanvraag voor een visum en verblijfsvergunning als kennismigranten kan worden ingediend. Dat is geen eis bij de Europese Blauwe Kaart

Over het algemeen verloopt de aanvraagprocedure voor de kennismigranten verblijfsvergunning snel. De beslissing duurt 2 weken. De beslissing op een aanvraag Europese Blauwe Kaart duurt maximaal 30 dagen als de werkgever erkend referent is. En maximaal 90 dagen als de werkgever van de Europese Blauwe Kaart geen erkend referent is.